Droom

droomSinds het overlijden van Luna slaap ik heel slecht en droom ik heel veel. De meest bizarre dromen zijn al voorbij gekomen..mensen in mijn omgeving die gekidnapt werden, mensen die verdronken, Arno die bij me weg ging, mensen die zwanger worden en noem maar op. Ik heb ze niet allemaal bijgehouden. Ik heb over heel veel mensen gedroomd. Af en toe ontstaat er dan wat verwarring in mijn hoofd omdat ik soms niet meer weet of iets nu echt gebeurd is of dat ik dat gedroomd heb.

Vannacht heb ik over Luna gedroomd, de eerste keer sinds ze er niet meer is. Het was op zich een fijne droom. Luna was een baby in mijn dromen, ouder dan ze was toen ze overleed. Nu ik wakker ben, zie ik haar nog steeds voor me, zoals ze in mijn droom verscheen en ik ben er dan ook van overtuigd dat ze er zo uit zou zijn.

Ik droeg Luna op mijn arm en ze kon al praten. Ze had last van haar nagel want die was te scherp. Ze vroeg mij of ik de nagel wilde afknippen. Net op het moment dat ik dat wilde doen, werden we ineens achtervolgd en moesten we vluchten. Tijdens het vluchten werd ik wakker.

De harde werkelijkheid drong meteen weer binnen. Mijn kleine meisje is er niet meer en het doet zoveel pijn. Heel deze droom bepaalt mijn dag. Ik voel me neerslachtig en verdrietig. Ik mis mijn meisje zo.

Doordat ik over haar gedroomd heb, is ze weer even zo dichtbij geweest. Fijn omdat ze zo goed naar voren kwam in mijn droom, maar ook ook heftig omdat het besef weer kei hard binnenkomt dat ze er niet meer is.

droom 2

Ik ben ik niet als ik niet even ga googlen naar de betekenis van deze droom. Het resultaat is niet eens zo verrassend.

“Als je droomt over een overleden familielid duidt dit er meestal op dat je ze mist en probeert de herinnering aan hen levend te houden. De droom dient als een uitlaatklep voor je emoties: een logische en natuurlijke manier om met het verlies om te gaan”.

Afgelopen week ben ik gestart met EMDR (hierover later meer) mogelijk is dit een uitwerking, ik weet het niet. Het is allemaal giswerk. Het doet er ook niet toe.

Gek proces is het, een rouwproces. Ik heb al vaker tegen mensen gezegd dat ik het gevoel heb, dat je een rouwproces stukje bij beetje ondergaat. Dat het verdriet, de pijn en het gemis te groot zijn om in één keer te behappen en het daardoor beetje bij beetje komt. Zou deze droom nu komen omdat ik het nu beter kan behappen dan een tijd geleden? Ook dat weet ik niet en blijft giswerk.

Het is dubbel want ik zou nog heel vaak over haar willen dromen maar aan de andere kant is het ook te pijnlijk.

Lieve Luna, ik mis je meer dan ooit

 

 

 

Updated: 22 februari 2015 — 15:58

Geef een reactie

monluna.nl © 2015