EMDR

Zoals beloofd zou ik nog terugkomen op de EMDR sessie. Afgelopen donderdag heb ik de eerste sessie gehad.

emdr

Hoe het werkt; ik moest teruggaan naar mijn naarste herinnering en dit beeld vasthouden. De psych ging heel snel met haar vingers op en neer voor mijn ogen en ik moest haar vinger volgen met mijn ogen. Nadat ze dat even gedaan had, vroeg ze me wat er in me omging. Dat beeld moest ik dan weer vasthouden en zo ging het maar door. Net zolang tot er minder negatieve gevoelens naar boven kwamen.

Na afloop vroeg ze me hoe ik het vond. Eerlijk gezegd vond ik het emotioneel minder heftig dan ik dacht. Dat zei ik haar ook. Ze stelde me de vraag wat dit over mij zei. Eigenwijs als ik ben, gaf ik daar geen antwoord op want ik had al in de gaten welke kant ze op wilde. Uiteindelijk heb ik dan ook maar gezegd dat anderen mij sterk vonden maar dat ik dit niet van mezelf vind dus ook niet hardop ging zeggen

De psych waarschuwde me dat ik rekening moest houden met een nasleep van drie dagen. Advies was om niet teveel afspraken te plannen, Arno goed voor me te laten zorgen en mijn rust te nemen. Het oprakelen van deze herinneringen kan het namelijk allemaal wat verergeren.

Natuurlijk werkt het bij mij weer net even wat anders als anders. De eerste drie dagen ben ik kapot geweest, lichamelijk helemaal gesloopt. Heel mijn lichaam deed pijn en ik had de hele dag kunnen slapen. Ik had gelukkig ook wat afleiding dat deed goed. Emotioneel gezien ging het wel die eerste drie dagen. De nare herinnering was wat verder weg, troebel zelfs. Ik was inmiddels best een beetje trots op mezelf en dacht nog; nou dit doe ik best goed.

Maar BAM op dag vier kwam het eruit. Een gigantische emotionele lading en een terugval van hier tot Tokio en terug. De afgelopen twee dagen de deur amper uit geweest en met name doorgebracht in mijn inmiddels vertrouwde bed. Zelfs series of tv kijken is teveel want ik hoef maar een ziekenhuis of IC te zien en ik krijg spontaan buikpijn.

Vandaag heb ik mezelf weer bij elkaar geraapt en ik ben naar mijn werk gegaan. Mijn eerste officiële werkdag. Gewerkt heb ik niet maar ik was er wel, dat is in ieder geval weer iets.

Mijn baas kwam nog terug op het gesprek van vorige week. Hij zei me zoiets moois. Hij gaf aan dat het gesprek hem vorige week geraakt had. Geraakt, door de manier waarop ik over Luna praatte. Zoveel liefde uit mijn woorden. Ik vond het heel mooi dat hij dit benoemde en dat maakt me nog trotser dan ik al was op mijn meisje…

 

 

 

Updated: 24 februari 2015 — 17:50

3 Comments

Add a Comment
  1. Trots op jullie!! X

  2. Het was een zware he beeb, maar je hebt het super goed gedaan 🙂

  3. Goed gedaan lieverd!

Geef een reactie

monluna.nl © 2015