Het jaar van luna

Heel de dag hoor ik knallers, knallers die de betekenis hebben om t jaar af te sluiten maar wil ik het jaar wel afsluiten?

2014 is voor mij vreselijk begonnen en het is vreselijk geeindigd. Maar t is ook het jaar geweest waarbij me het beste is overkomen. Ik heb kennis mogen maken met jou, mijn dierbaarste bezit.

Begin 2014 kampte ik met heftige hersenschuddings verschijnselen. Ik moest pas op de plaats doen want ging dit ooit nog wel weg? Die hoofdpijn het niet kunnen concentreren en de mega gevoeligheid voor geluid wat een verschrikking dacht ik toen. Maar wat ik toen nog niet wist was dat het erger kon..

Een paar maanden later herstelde ik langzamerhamd, ik begon me beter te voelen en toen kwam jij in mijn leven. Ik was zwanger van jou veel sneller dan verwacht. De eerste drie maanden waren heel onzeker want zou t wel goed gaan was alles wel goed met jou?

Na drie maanden kreeg ik t vertrouwen terug en keek ik uit naar je komst. Ik was zo gelukkig zo blij! Zo gelukkig ben ik nog nooit in mijn leven geweest.

Ik was volop bezig met de voorbereidingen vond t heerlijk om spulletjes voor je te kopen en over jou te dromen hoe je eruit zag hoe je zou zijn…

Maar toen ineens werd ik ziek en werd ik bang. Ik heb geen zorgen over mezelf gehad enkel alleen over jou. Want dat wilde ik dat jij het zou halen en bij me zou blijven. De gedachte dat t wel eens anders zou kunnen lopen heb ik compleet uitgeschakeld.

Ineens was je daar zo mooi zo klein zo kwetsbaar maar ook zo sterk. Ik had alle vertrouwen in je en ik heb je meerdere keren toegefluisterd hoe we alle verloren tijd zouden inhalen. We zouden zo veel leuke dingen gaan doen

Maar net zo plotseling als dat je kwam zo plotseling moest ik weer afscheid van je nemen. Dit is t zwaarste moment geweest in mijn leven. Ik wilde je nog helemaal niet missen. En tot op de dag van vandaag doet t nog steeds pijn

Daarmee eindig ik 2014 de dag dat je eigenlijk 2 maanden oud zou zijn.

Ik wil 2014 eigenlijk niet afsluiten want dat is jouw jaar maar zoals iedereen al zegt tijd kent geen grenzen en ook al is het dadelijk 2015 je blijft voor mij altijd voortbestaan.

Lieve lieve luna ik hou van je en dat zal ik altijd blijven doen met heel mijn hart. Hele dikke knuffel en kus van je mama

Updated: 31 december 2014 — 12:09

1 Comment

Add a Comment
  1. Ik heb nu al je verhalen gelezen. Nogmaals, blijf schrijven. Je doet er volgens mij goed aan om alles wat in je omgaat te verwoorden, ook al doe je soms een uur over een zin.
    Je vertelt mooie dingen over Luna en regelmatig zit ik ook met een brok in mijn keel te lezen. Ze zal ook door mij, door ons, nooit vergeten worden hoor. Wees daar alsjeblief niet bang voor.
    Voel je nooit, maar dan ook nooit, bezwaard om je te uiten. Alles wat je aan emoties ervaart, mag er zijn. Wij zijn er voor jullie.. Of dat nou via de digitale weg is of in real life.

    Liefs en een dikke knuffel x

Geef een reactie

monluna.nl © 2015