opstandig

Ok, deze kant hebben jullie hier misschien wat minder gelezen maar hij is er wel, soms, de opstandige mon.

Vele mensen zeggen mij dat ze het moeilijk vinden om de juiste woorden te zeggen. Ze zijn bang om me te kwetsen. Zoals ik al eerder schreef is mijn standaard antwoord dan dat er niks fouts te zeggen valt. Pijn heb ik toch wel, het is voor mij al fijn om te weten dat er mensen meeleven.

Maar er is 1 ding, 1 uitspraak waar ik heel opstandig van word. Vandaag kreeg ik hem voor de tweede keer te horen, wederom in het ziekenhuis.

De vorige keer heb ik gevraagd of ze met koeienletters in mijn dossier wilde zetten wat mijn situatie is. Dit hebben ze gedaan, ze hebben het zelfs gearceerd.

Toch is het niet helemaal goed doorgekomen want ik werd op een kamer geplaatst met een moeder en haar baby. Dit trok ik niet, heb meteen om een andere kamer gevraagd. Godzijdank is dit ook meteen geregeld maar ze hadden mijn dossier niet gelezen dus ze wisten het niet.

Ik kon de verpleegkundige dus weer vertellen wat de reden was van mijn ziekenhuisbezoek. En dat dit voor mij een zeer beladen bezoekje was.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Duizendmaal excuses en een nieuwe kamer dus. Maar toen kwam de opmerking. “Heftig dat je dit hebt meegemaakt maar gelukkig heb je het wel al een plekje kunnen geven”. Volgens mij heb ik niet gezegd dat ik dit een plekje heb gegeven?

Vandaag is het drie maanden geleden dat ik afscheid moest nemen van mijn dierbaarste bezit, mijn prachtdochter. Elke dag opnieuw doet het pijn.

Het een plekje geven, klinkt voor mij alsof ik het geaccepteerd heb. Dat heb ik niet en dat zal ik ook nooit doen.

Ik kan het geen plekje geven, zoals je bij een plant doet op de vensterbank. Ik zal er mee moeten leren leven, de rest van mijn leven.

En daarom, daarom word ik opstandig van deze uitspraak.

En weet je, misschien is dit niet helemaal fair maar ik ben gewoon even boos op de wereld en dan is zo’n opmerking net even teveel.

Morgen ga ik weer proberen positief te zijn, nu lukt me dat even niet.

En lieve Luna ook vandaag weer een hele dikke kus en knuffel voor jou

Updated: 10 februari 2015 — 12:09

1 Comment

Add a Comment
  1. Wat een dooddoener. Je zou toch verwachten dat ze daar beter moesten weten :S

Geef een reactie

monluna.nl © 2015